esmaspäev, 1. detsember 2014

9. novembril võis türilasi näha otseülekandena ETV-st - Ave Avamere lavastas isadepäeva kontserdi Estonias

Türi valla inimeste kultuuriline mitmekülgsus on kindlasti teada. Nüüd võib tõdeda, et oleme seda tänu meie inimestele teadvustanud ka üle kogu Eesti.
Järvamaalt pärit dirigent Külli Kiivet kutsus Türi kultuurikeskuse kunstilise töötaja Ave Avamere lavastama iga-aastast isadepäeva kontserti Estonias, mida korraldab Eesti Naisliit.

Ave Avamere sidus kavasse mitmeid Järvamaa kollektiive: ansambel Naized, Avaja, üle-eestilise muusikaliteatri meesansambli ning ka teisi Järvamaaga seotud inimesi - Ants Välimäe sulest tulid vahetekstid ning mitmeid aastaid Türi draamaringi juhendanud näitleja Merilin Kirbits oli õhtujuht, soolopala esitas Kaarel Orumägi, kelle loodud laulu "Eestimaa" laulis ka ühendkoor, muusikutena tegid kaasa Sander Aasaväli, Valdo Preema, Andris Avamere ja Siret Heinaste. Helitehniku ristsed sai suurel laval kätte Türi noormees Sten Paal. Ave Avamere tegi mitmele laulule ka ise spetsiaalselt seaded.
Eriline oli Andris Avamere kutsutud liivakunstniku Madli etteaste - tõeline kunst otseeetris.

Eelnesid aga kogu ettevõtmisele mitmed proovid Türil ja ka päev enne etteastet Reaalkooli saalis koos kogu lavaseltskonnaga.

Õnnestunud ettevõtmine - ja Türi vald jälle mitu korda kuulsam - tõeline visiitkaardisündmus.

ETV arhiivist saab ülekannet ka järelvaadata.

Aili Avi pilte sündmusest:



















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar